Nastavljeno ponovljeno suđenje Marjanoviću, svedok tvrdi da nije mogao da vidi krv na Zoranu

Policajac B. P, prijatelj Zorana Marjanovića, koga je pozvao nakon nestanka supruge nije detaljno svedočio, već je naveo da ostaje pri svom ranijem iskazu.

Odgovarajući na pitanja branilaca, suda i tužilaštva, rekao da tog 2. aprila nije mogao da vidi da li Marjanović ima krv na sebi jer je je sedeo u kolima na zadnjem sedištu sa ćerkom.

Naglasio je da tad nisu izlazili iz automobila, a da je, sledeći put kad ih je sreo na nasipu u Borči, u kolima bio samo Marjanovićev brat, koji mu je rekao da su optuženi, njegov otac i ćerka otišli kući.

B. P. je, s obzirom na to da je policajac, Marjanoviću poslao broj Policijske uprave u Borči i Beogradu, kako bi prijavio nestanak supruge.

Na pitanje Marjanovićevog branioca Veljka Delibašića da li je on delovao zabrinuto, B. P je rekao da jeste. Na pitanje sudije zašto je tako brzo krenuo ka nasipu kada ga je Marjanović pozvao, ovaj svedok je odgovorio da je hteo da pomogne jer je mislio da je Jeleni Marjanović  pozlilo, budći  da je vodila računa o ishrani i trčala, te da je mogla da padne negde na nasipu.

Marjanovićev brat, sin i snaha nisu došli na suđenje

Na današnjem suđenju trebalo je da budu saslušani i Marjanovićev brat, sin i snaha, međutim oni nisu primili poziv suda, a kako je Marjanović rekao, on nije znao da je trebalo da ih obavesti da su pozvani kao svedoci.

Marjanović je rekao da se njihova kuća renovira i da su zbog toga svi na različitim adresama, dok je na pitanje sudije kako je moguće da nije pričao sa njima, rekao da jednostavno – nije.

Sledeće suđenje zakazano je za 6. jun za kada su ponovo pozvani članovi porodice Marjanović.

Marjanović od početka suđenja negira krivicu.

Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina.

Apelacioni sud je 3.oktobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor i od tada se brani sa slobode.

(RTS)