Ostvarenje Angelininog sna – u modnoj reviji učestvovale i drugarice ubijene devojčice

Očigledno je da je sve što radimo čini živom i nemamo sumnje da će se sve što radimo uz njenu pomoć i ostvariti, kaže Angelinin otac Anđelko Aćimović.

„Sve je počelo inicijativom porodice i kada smo videli skice nije bilo teško da tu njenu ideju pretočimo u stvarnost“, kaže kreatorka Svetlana Jaćović.

U modnoj reviji učešće su uzele i Angelinine školske drugarice i prema rečima Angelininog oca ceo događaj je bio emotivan i za njih i za porodicu.

„Verujem da su vrlo srećne što su mogle da učestvuju u ostvarenju Angelininog sna, svi su osećali tu atmosferu i svima je, kako kažu, bila čast da učestvuju u tome“, kaže Anđelko.

Opisujući Angelinu kaže da je bila dete koje je sebi postavljalo visoke ciljeve.

„Želela je da studira modu u Parizu, želela je da uređuje enterijere, kreirala je nakit, napravila svoj logo. Imala je ozbiljne ciljeve“, navodi Angelinin otac.

Kreatorka Svetlana Jaćović kaže da je neophodno graditi empatiju kod dece i da je to često ono što nedostaje u današnjem društvu.

„Decu oblikujemo mi odrasli, društvo i okruženje, moramo da budemo svesni toga. Deca reaguju srcem, uvek pozitivno reaguju, nikada nisu ravnodušna i žele da se uključe i učestvuju u akcijama humanitarnog karaktera“, kaže Svetlana Jaćović.

Haljine rađene po crtežima Angeline biće urađene i date maturantkinjama i biće namenjena deci bez roditeljskog staranja, najavio je Angelinin otac Anđelko Aćimović.

(RTS)