Đorđevići sa petoro dece žive u kući koja prokišnjava – kako možete da pomognete

Dvorište je prostrano, ali u kući imaju samo jednu funkcionalnu prostoriju u kojoj svi borave. Nina, Nemanja, Jovan i Relja dočekali su ekipu RTS-a u dnevnoj sobi, maštaju da imaju bar još jednu.

„Voleo bih da imam svoju sobu, da u njoj učim, imam svoj život“, kaže jedanestogodišnji Jovan Đorđević.

Njegov brat Nemanja Đorđević slaže se sa svojim bratom Jovanom, Kaže da bi im ta soba jako značila, u njoj bi zajedno učili, spavali.

U kući ima vlage, fasada nije završena i krov prokišnjava. Najstariji sin Nikola povremeno radi, ni otac Nebojša nema stalan posao.

„Suprug radi privatno, sezonske poslove, ne možemo da stignemo da sagradimo nešto. Deca idu u školu, tri đaka, imamo beba od šest meseci, I sin Nikola radi povremeno, ali opet hrana je skupa, život je skup, ne možemo ništa da priuštimo“, kaže Stankica Đorđević.

Đorđevići žive u selu blizu Surdulice, pa je humanitarno udruženje „Humano srce“ iz tog mesta pokrenulo akciju solidarnosti.

„Mi se nadamo da ćemo uz dobre ljude i uz vašu pomoć uspeti da sakupimo dovoljan iznos novca kako bi uspeli neki deo kuće, mada želimo i celu kuću da sredimo, da se sakupi oko 10.000 evra i da zajedno uspemo da Đorđevići imaju normalne uslove za život“, navodi Stefan Stanković iz Udruženja „Humano srce“ iz Surdulice.

(RTS)