Đoković protiv Ruda nastavlja pohod ka trećoj tituli u Monte Karlu

Uprkos tome što je Đoković pobedom na Aleksom De Minorom stigao do polufinala bez izugbljenog seta, jasno je da njegova igra nije na najvišem nivou i da je još uvek u fazi priprema za one najvažnije mečeve koji ga očekuju u nastavku sezone.

Mučio je Australijanac poprilično srpskog tenisera preko dva sata i pokazao da se nalazi u dobroj formi, ali nije uspeo da se ozbiljnije približi iznenađenju.

Naročito je zanimljiv bio drugi set u kom je viđeno šest uzastopnih brejkova. 

Kao i protiv Lorenca Musetija, videlo se da Đokoviću ne prija previše žega u Monte Karlu, koja je uslovila njegovo neuobičajeno slabo kretanje.

Đoković je bio svestan da nije odigrao na svom prepoznatljivom niovu i nakon meča je izjavio da se nije dobro osećao, te da je duel bio „ružan“.

Međutim, prvi reket sveta uspeo je da dođe do još jedne pobede i novog polufinala u kom će se sastati sa Kasperom Rudom.

Norvežanin je u četvrtfinalu bio bolji od Francuza Iga Ambera, savladavši 15. igrača na svetu sa 2:1, čime je izgubio prvi set na turniru.

Pre toga je bez većih problema savladao Huberta Hurkača i Alehandra Tabila.

Dosadašnji susreti Đokovića i Ruda

Prvi i deseti teniser sveta odigrali su do sada pet duela, a sprski igrač je trijumfovao u svakom od njih, bez izgubljenog seta.

Najznačajniji od tih pet susreta bio je prošlogodišnji na Rolan Garosu kada je Đoković u finalu slavio sa 3:0 u setovima i došao do treće titule na drugom grend slemu u sezoni.

Pre toga su se sastali u finalu završnog turnira u Torinu 2022. godine, kada je Đoković bio bolji u dva seta.

Odigrali su i dva polufinala mastersa u Rimu 2020. i 2022. godine, uz još jedan susret na završnom turniru pre tri godine.

Norvežanin dakle osim prve pobede čeka i na prvi osvojeni set protiv Đokovića koji je se bori za treći trofej u Monte Karlu.

U drugom polufinalu sastaju se Stefanos Cicipas i Janik Siner.

(RTS)