Đoković i Ivanišević okončali saradnju

Novak Đoković i Goran Ivanišević su završili petogodišnju saradnju nakon mastersa u Majamiju.

Ivanišević se priključio Đokovićevom timu tokom Vimbldona 2019. godine. Srpski as i hrvatski stručnjak su ostvarili brojne uspehe tokom saradnje.

„Jasno se sećam momenta kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to još 2018, Marjan (Vajda) i ja smo tražili inovacije i neku magiju za servis u našem tandemu. Ne samo da smo doneli servis, već i mnogo smeha, zabave, broj jedan na kraju godine, oborene rekorde, još 12 grend slem titula (i nekoliko finala) otad. Da li sam spomenuo i malo drame takođe“, naveo je Đoković na Instagramu.

Đoković je tokom Ivaniševićevog mandata osvojio osam grend slem titula, a stručnjaci ističu da je nekadašnji šampion Vimbldona poboljšao Đokovićeve voleje i servis.

„Goran i ja smo pre nekoliko dana rešili da prestanemo da sarađujemo. Hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvek bilo čvrsto kao stena. U stvari, ponosan sam na to – nisam siguran da je i on: osim što smo osvajali turnire, imali smo i bitku sa strane u parćisu (društvena igra, prim. aut) mnogo godina. I taj turnir se za nas ne završava nikada“, napisao je Đoković.

USKORO OPŠIRNIJE…

(RTS)