Zlatna Jovana Arsić predvodila veslače Partizana u Italiji

Jovana Arsić je u disciplini skif, osvajanjem prvog mesta odlučna u nameri da i na Olimpijske igre ide sa istim ciljem – osvajanje zlatne medalje.

U istoj disciplini, u kojoj su nastupali Pimenov i Mačković, Pimenov je osvojio zlato, dok je Mačković zauzeo treće mesto i bronzanu medalju.

„Nakon zimskih priprema i svih izazova koji nas očekuju ove sezone, današnja regata nam je odličan pokazatelj da smo na dobrom putu. Pimenov je izveslao odličnu trku, a nakon povrede Vasića koji vesla dvojac sa Mačkovićem, odlučili smo da i Martin vesla u disciplini skif. Obojica su pokazali spremnost pred predstojeću kvalifikacionu regatu za odlazak na Olimpijske igre, koja se održava krajem aprila u Mađarskoj. U prilog dobre forme govori da je aktuelni olimpijski šampion zauzeo četvrto mesto. Jovana radi u istom ritmu i pokazuje visok nivo spremnosti za predstojeće Olimpijske igre“, izjavio je glavni trener reprezentacije Nikola Stojić koji je se još jednom zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije na podršci koju pruža našim veslačima.

Pored Stojića sa veslačima i veslačicom radi i reprezentativni trener Miloš Stanojević i fiziotarapeut Milan Bosić.

(RTS)