Dončićev tripl-dabl nedovoljan za Dalas – Džordž i Harden doneli Klipersima izjednačenje

Preživeli su Klipersi fenomenalnu partiju Kajrija Irvinga, tripl-dabl Luke Dončića i uspeli da spreče veliki preokret Maveriksa.

Klipersi su mnogo bolje otvorili meč i već nakon prve četvrtine su imali čak 23 poena prednosti.

Pol Džordž i Džejms Harden predvodili su tim iz „Grada anđela“ u tim momentima i pokazali da su veoma motivisano ušli u susret.

U jedom trenutku u drugoj četvrtini gosti su imali vođstvo od 31 poena i delovalo je da će kao i u prvom duelu stići do lake pobede.

Međutim, u završnici drugog perioda razigrao se Irving i vezao tri trojke uz nekoliko asistencija, čime je prednost Klipersa pred odlazak na odmor gotovo prepolovljena.

Nastavili su Maveriksi u drugom poluvremenu da smanjuju razliku predvođeni Irvingom i Dončićem, pa je domaćin u uvodnim momentima poslednje deonice imao samo dva poena minusa.

Tada je usledila nova serija tima Tajrona Lua koja je bila dovoljna za pobedu, iako je Irving bio uporan u nastojanju da sjajnu partiju zaokruži novom pobedom. Na kraju nije uspeo.

Nekadašnji osvajač titule sa Klivlendom je meč završio sa 40 poena, dok je Dončić uz 29 poena uhvatio deset skokova i podelio deset asistencija.

Kliperse su do pobede vodili Džordž i Harden sa po 33 postignuta poena.

Naredni meč igra se u noći između srede i četvrtka od 4.00 po srednjoevropskom vremenu.

(RTS)