Sferopulos: Samo je 1:0, moramo da brzo zaboravimo ovaj meč

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su posle neizvesne završnice u Hali „Aleksandar Nikolić“ ekipu Partizana 85:82 u prvoj utakmici finalne serije regionalne ABA lige.

„Želim da čestitam igračima na prvoj pobedi. Videli ste da je ovaj meč bio prava reklama dva najbolja srpska tima. Ovo je meč ABA lige, ali su ovo dva tima na visokom nivou i ovo je bila interesantna utakmica. Bilo je važno kad su poveli sa plus devet (26:35) da smo odigrali dobru odbranu i da posle toga nismo mnogo gubili. To je derbi, to su plej-of utakmice. Video sam sjajan karakter moje ekipe. Poslednjih šest minuta su rivali poentirali uglavnom sa penala, detalji su završili na našoj strani. Samo je 1:0, moramo da brzo zaboravimo ovaj meč“, rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Zatim se osvrnuo na podršku 7.463 navijača Zvezde u Hali „Aleksandar Nikolić“.

„Pre nego što završim, hoću da se zahvalim navijačima koji su nas bodrili. Ne razumem jezik, verujem da je bilo psovki, ali ništa nisu ubacivali na teren i mislim da je to jako važno. Zato im čestitam što nisu bacili na parket. Pomogli su nam glasovima da pobedimo i neka tako bude i u sredu“, dodao je Sferopulos.

Istakao je Grk da je pritisak uvek na domaćinu u prvom meču serije.

„Prva utakmica u svakoj plej-of seriji je teža za domaći tim jer je pod pritiskom da sačuva prednost domaćeg terena. Zbog tog pritiska smo počeli nervozno, za drugu utakmicu je važno da poboljšamo neke stvari koje večeras nisu bile dobre“, zaključio je Sferopulos i dodao da je Nikola Topić povredio isto koleno kao u januaru i da će ići na magnetnu rezonancu posle čega će se znati stepen povrede.

(RTS)