Sferopulos: Mega se više borila od nas

Košarkaši Mege su u beogradskoj „Štark areni“ savladali Crvenu zvezdu rezultatom 89:83.

„Čestitam Megi na zasluženoj pobedi. Igrali su bolje od nas. Krenuli smo utakmicu bez koncentracije, energije i zalaganja. U drugoj četvrtini smo se blago vratili. Treću smo krenuli dobro, ali nismo je tako završili. U četvrtoj nismo imali dobra rešenja u napadu. Bili smo spori u ofanzivi, ali i u defanzivi. Mislim da, kako je utakmica odmicala, bilo je očigledno da su se oni više borili od nas“, rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Trener Crvene zvezde je naveo da njegov tim nije dobro odigrao poslednju četvrtinu.

„Imali smo neke šuteve spolja, nismo donosili dobre odluke. Mi celu četvrtu četvrtinu nismo igrali dobro. Primili smo 48 poena u drugom poluvremenu! Nismo igrali odbranu, nismo imali skokove. U napadu smo bili spori, kasnili smo sa ekstra pasovima, kao i sa odlukama kako da napadamo. Mislim da šutevi koje smo upućivali nisu bili najbolja rešenja u tim situacijama“, dodao je Sferopulos.

Košarkaš Crvene zvezde Džavonte Smart je propustio meč sa Megom.

„Smart nije povređen. Moja je odluka da bude van tima, hteo sam da pružim minutažu drugim igračima. Branku Laziću je potrebno vreme da se vrati u igrački ritam. Nikola Topić je počeo da vežba individualno, kao i Trej Tompkins. Oni još ne rade sa ostatkom ekipe“, zaključio je Sferopulos.

Crvena zvezda je na prvom mestu na tabeli ABA lige sa 20 pobeda i četiri poraza. Crveno-beli će u narednom kolu regionalnog takmičenja u Beogradu dočekati Studentski centar.

(RTS)