Obradović: Mislima smo već bili na meču sa Realom

Obradović je istakao lične greške u završnici za neobjašnjive. Partizan je imao dvocifrenu prednost, ispustio je i došlo je do drame u poslednjim sekundama.

„Čestitam igračima zbog osvajanja prvog mesta na kraju ligaškog dela takmičenja. Imali smo periode dobre igre, imali smo dvocifrenu prednost, a najveće padove imali baš u tim momentima. Nije nas iznenadio Erik Grin, znali smo šta može i koliko može. Međutim, nameran prekršaj u završnici, pa prekršaj nad Grinom pri šutu za tri poena, neobjašnjivo. Međutim, ponovo smo pokazali mentalnu snagu, uspeli smo da pronađemo put do pobede“, naglasio je Obradović na konferenciji za medije posle meča.

Obradović ne krije da je problem ekipi bila serija koja ih očekuje protiv Reala u četvrtfinalu Evrolige.

„Koncentracija je bila ključni problem u meču koji je ostao iza nas. Mnogo promašenih slobodnih bacanja, mnogo izgubljenih lopti, loš procenat realizacije pod samim košem, ali na kraju, jedno slobodno bacanje je bilo presudno. Da se ne zavaravamo, koncentracija je bila problem, možemo da pričamo sedam dana o tome, ali je ključni razlog Real, jer je ekipa mislima već u seriji koja nas očekuje u Top 8 fazi Evrolige. Odmah se okrećemo Realu, sutra ujutro idemo na trening, od ovog momenta je sve podređeno velikom okršaju koji nas očekuje. Šta očekujem protiv Reala? Borićemo se, a dosta toga će zavisiti i od sastava tima iz Madrida“, zaključio je Obradović.

(RTS)