Obradović i Sferopulos pred početak Superlige Srbije: Organizatori su mislili na sve, takmičenje će biti veoma neizvesno

Sferpoulos je rekao da je za klub sa Malog Kalemegdana ovo takmičenje veoma važno.

„Za mene lično, kao stranca, čast je da budem deo srpske lige. Odrastali smo i stasavali uz srpsku košarku i košarku u bivšoj Jugoslaviji i zato mi je velika čast što ću biti deo nje. Ovo je moja prva sezona u Srbiji i mogu da kažem da je takmičenje sjajno. Ono što sam video i u Kupu Radivoja Koraća i u ABA ligi i ABA 2 ligi, je da su svi timovi jaki, igrači znaju kako da igraju, a treneri su veoma organizovani na terenu. Liga će biti veoma takmičarska, želim sreću svima i neka najbolji pobedi“, rekao je Sferopulos.

Posle dve godine pauze u Superligi Srbije ponovo će igrati i Partizan.

„Sistem takmičenja je napravljen na taj način da se vodilo računa o svemu. Nije lako napraviti tačne datume, jer prilično je komplikovano. U ovom trenurku mnogo je teško razmišljati o Superligi Srije dok igramo ABA ligu. Sama činjenica da ćemo igrati polufinale dovodi do toga da se uvek radi o istoj stvari, motivaciji za ono što je ispred tebe. Nadam se da ćemo uspeti da motivišemo igrače“, rekao je trener crno-belih Željko Obradović.

Superliga će početi utakmicama FMP – Vojvodina i Borac – Spartak, koje su na programu u petak i subotu.

Za titulu šampiona države boriće se sedam timova, a osim pomenutih ekipa, koje će se kroz razigravanje kvalifikovati za jedno preostalo mesto u plej-ofu, takmičiće se još Crvena zvezda, Partizan i Mega.

(RTS)