Niksi sigurni protiv Indijane u Njujorku

Još jedna odlična partija Džejlena Bransona u „Medison skver gardenu“ kojom su Niksi završili pola potrebnog posla za plasman u finale istočne konferencije.

Obe ekipe su dobro otvorile meč. Igrala se dinamična košarka, a timovi su se smenjivali u vođstvu, da bi Indijana potom početkom druge četvrtine preuzela prednost.

Dobrim protokom lopte za koji je najviše zaslužan bio Tajris Haliberton Indijana je uspela da stekne 12 poena prednosti početkom treće četvrtine, ali je odmah potom domaći tim počeo da se vraća.

Već posle pet minuta, Niksi su uspeli da dođu do preokreta, a prednost su čuvali do kraja meča iako su Pejsersi prišli na poen zaostatka na početku odlučujućeg perioda.

Branson je bio najefikasniji sa 29 poena u redovima domaćeg tima. Anuobi i Divinćenco su ubacili po 28, Džoš hart je dodao 19 poena uz 15 skokova, a Hartenštajn 14 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Haliberton je u poraženom timu meč završio sa 34 poena i devet asistencija. Topin je sa klupe dodao 20, Nebhard 15, a Sijakam je doprineo sa 14.

Pejsersi su na teškom ispitu, a serija se seli u Indijanapolis.

(RTS)