Milvoki i bez Janisa bolji od Indijane, Lilard poene postizao samo u prvom poluvremenu

Milvoki je bio oslabljen neigranjen Janisa Adetokumba, ali je ipak upisao prvi trijumf u plej-of seriji protiv Indijane.

Umesto Janisa koji je propustio i poslednje tri utakmice u osnovnom delu NBA lige zbog povrede levog lista, ekipu Milvokija predvodio je Demijen Lilard. 

Sjajnu partiju je pružio Lilard, naročito u prvom poluvremenu.  Duel je okončao sa 35 poena, koje je postigao u prvom poluvremenu, tačnije u prvih 24 minuta igre, a proveo je ukupno 38 minuta na parketu.

Statističari beleže da je Lilard sa 35 poena u prvom poluvremenu postigao rekord NBA plej-ofa. On je tri puta u dosadašnjem delu karijere uspevao da u prvih 24 minuta stigne do 30 i/ili više poena. 

Pored Lilarda u redovima Milvokija i Kris Midlton je bio raspoložen, što je pokazao dabl-dabl učinkom sa 22 poena, 10 skokova i uspeo je da upiše i četiri asistencije.

Indijanu je predvodio najefikasniji košarkaš na meču, Paskal Sijakam sa 36 poena, 13 skokova i dve asistencije. Ipak, u redovima Pejsersa samo su još Majles Tarner i Ti Džej Makonel bili dvocifreni sa 17, odnosno 10 poena.

Sledeći duel Milvokija i Indijane na programu je 24. aprila, a Baksi će ponovo dočekati Pejserse.

(RTS)