Lesor: Razliku između Zvezdinih i Partizanovih navijača sam video u Kupu, to nije ista emocija

Lesor se pre svega osvrnuo na svoje košarkaške početke i vreme koje je proveo u francuskoj ligi, igrajući za Monako.

Nakon toga je objasnio na koji način je završio u Partizanu u kom je odigrao fenomenalnu prethodnu sezonu.

„Počeo sam sezonu u Makabiju na dvomesečnom ugovoru. Partizan me je želeo još ranije, tokom leta. Igrao sam na Evropskom prvenstvu tada i rekao agentu da želim da sačekam evroligašku ponudu. Makabi mi je dao priliku na dva meseca da vidim gde sam. Mogao sam da ostanem tamo i celu sezonu jer se Žižić povredio. Međutim, kada se on oporavio, trener Sferopulos mi je rekao da mu se sviđam, da sam dobar igrač, ali da imaju igrača pod ugovorom i da moraju to da poštuju“, izjavio je Lesor.

Rekao je i da je Željko Obradović imao veliki uticaj na njegovu odluku.

„Partizan je i dalje zvao. Za mene je bila velika stvar. Znate kako trener poput Željka može da promeni karijere i živote igračima. Kada smo seli za sto, shvatio sam šta mi se nudi i da želim da igram za Željka i te lude navijače u Beogradu. Imali smo dobar tim sa Panterom i Ledejom i mislio sam da nema šanse da ne osvojimo Evrokup i plasiramo se u Evroligu“, dodao je reprezentativac Francuske.

Nakon toga je detaljno iz svog ugla objasnio razliku između Partizanovih i Zvezdinih navijača.

„Sa navijačima sam se najviše povezao na utakmici Kupa koju smo izgubili od Zvezde. Znate da je to jedini derbi u kojem su prisutni navijači oba kluba. Velika stvar za klub i navijače jer ako pobediš, onda slaviš i pred njihovom publikom. To je sa Srbe velike stvar. Zvezda nas je ipak ubedljivo pobedila sa 20 razlike. Okrenuo sam se okolo i video kapitena kako plače, trenera koji plače i shvatio sam koliko je to važno za ljude. Pre sam igrao u Zvezdi, izgubio sam u Kupu i video sam da to nije ista emocija. Tada smo pozdravili navijače i otišli u svlačionice, a kada sam izgubio sa Partizanom, naši navijači su ostali na tribinama pola sata i pevali nam. Plakali su i pevali. Iako su bili povređeni, pružali su nam podršku. Većina navijača ti zviždi u takvim situacijama, govore ti kako ne poštuješ dres, kako se ne boriš, ali Partizanovi navijači nisu takvi. Svesni su poraza, razumeju te i ostaće uz tebe. Zato sam se zaljubio u njih. Tada smo kliknuli i shvatio sam da ne mogu da izneverim te ljude. Oni ti daju sve i bezrezervno te podržavaju“, objasnio je Lesor.

Francuski reprezentativac je ove sezone u Evroligi prosečno beležio 13,6 poena uz šest skokova po utakmici i indeks korisnosti od 19,1.

Panatinaikos je sezonu završio na drugom mestu i protivnika u četvrtfinalu će dobiti nakon završetka plej-ina.

(RTS)