Denver porazom od San Antonija pao s prvog mesta na Zapadu, Vembanjama za tri minuta postigao 17 poena

Denver je nedavnim trijumfom protiv Minesote uspeo da u direktnom okršaju dođe do liderske pozicije na Zapadu, međutim porazom od poslednjeplasiranog San Antonija, Nagetsi su ispustili prvo mesto.

Denver je početkom treće četvrtine imao čak 23 poena prednosti u odnosu na Sparse – 78:55, a potom su doživeli veliki pad u igri što se odrazilo i na krajnji rezultat.

Viktor Vembanjama je vodio San Antonio do preokreta, Francuz je duel okončao sa 34 poena, 12 skokova i pet asistencija. Sredinom treće četvrtine Vembanjama je postigao 17 poena za svega tri minuta.

Međutim, uprkos sjajnom Vembanjaminom izdanju, Denver je početkom poslednje četvrtine imao 17 poena prednosti – 107:90, ali su Sparsi smanjivali razliku i serijom od 14:2 došli nadomak izjednačenja.

U jednom od poslednjih napada Devonte Grejam je na samo 0.9 sekundi do kraja pogodio flouter i doneo trijumf Sparsima.

Džamal ​​Marej je utakmicu okončao sa 35 poena, a Nikola Jokić je dodao 22 poena, 12 skokova i sedam asistencija za Denver.

Loš rezultat Denvera iskoristila je Oklahoma. Tanderi su na svom terenu savladali Milvoki, koji su nastupali bez povređenog Janisa Adetokunba – 125:107.

(RTS)