Boston silovit protiv Atlante u prvom meču plej-ofa, skroman učinak Bogdanovića

Atlanta nije uspela da se suprotstavi Bostonu, nije imala rešenja za igru raspoloženog domaćina. Kako je vreme odmicalo prednost Seltiksa je konstantno rasla i stigla do maksimalnih 32. Sredinom trećeg perioda gosti su uspeli da uhvate ritam, a u poslednjem periodu i priđu na minus 12, ali to je bilo sve što im je Boston dozvolio večeras.

Domaćin je silovito ušao u meč. Hoksi nisu imali rešanja za takvu igru Seltiksa. Posle prvog perioda imali su plus od deset poena. Nastavak je doneo još ubedljiviju igru Bostona. Do odlaska na “veliki“ odmor odlepili su se na plus 27 – 59:27.

Kada je sredinom trećeg perioda domaćin došao do plus od 32 poena delovalo je da nema spasa za goste. Međutim, Atalanta je odlučila da pokaže zube. Do kraja četvrtine prišla je na minus 19.

U poslednjem periodu svoje prve poene zabeležio je Bogdanović i to šest vezanih i njegova ekipa je uspela da priđe na samo minus 12.

Usledio je brzi odgovor domaćina, koji pravi mini seriju od 6:0 i ponovo je bilo plus 18 i tako odbije ovaj nalet rivala. Pri rezultatu 107:89 ušlo se u poslednjih pet minuta igre.

Atlanta je novom serijom od 6:0 ponovo prišla na minus 12. Ipak to je bilo sve što su Hoksi uspela da urade na ovom meču. Seltiksi mirno privode meč kraju za konačnih 112:99.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Braun sa 29 poena i 12 skokova, njega je pratio Tatum sa 25 i 11 skokova. Vajt je ubacio 24. Kod Atlante Vajt je ubacio 24, Jang 16, a Kapela 12.

Naredni duel dve ekipe je za četiri dana takođe u Bostonu.

(RTS)