Totenhem pružio dobar otpor Liverpulu, „petarda“ Čelsija protiv Vest Hema

Izabranici Jirgena Klopa odigrali su odličnih sat vremena posle kojih su vodili 4:0, ali su se potom opustili i dozvolili Totenhemu da preuzme inicijativu i ublaži poraz.

Domaćin je od samog početka meča pretio i pritiskao gostujući tim. Liverpul je poveo u 16. minutu kada je Mohamed Salah glavom matirao Vikarija.

Prednost domaćina udvostručio je Endi Robertson koji je u 45. minutu susreta dočekao odbitak posle Salahovog šuta.

Totenhem je posle velikog zaostatka izašao visoko, ostavivši prilike za kontre rivala, a jednu takvu u 50. minutu iskoristio je Kodi Gakpo.

Poslednji u redovima crvenih u strelce upisao se Harvi Eliot koji je efektnim golom sa 20 metara doneo Liverpulu velikih 4:0.

Totenhem je posle četiri primljena gola potpuno promenio svoje lice. Rišarlison je u 72. minutu smanjio zaostatak Totenhema, da bi se pet minuta kasnije Brazilac našao u ulozi asistenta prilikom gola Hung-Min Sona.

Uprkos naznakama da meč može ući u neizvesnu završnicu, to se ipak nije dogodilo.

„Petarda“ Čelsija protiv Vest Hema

Fudbaleri Čelsija pobedili su u londonskom derbiju Vest Hem 5:0, u utakmici 36. kola Premijer lige.

Čelsi je poveo u 15. minutu golom Kola Palmera, prednost je udvostručio Konor Galager u 30. minutu, a šest minuta kasnije treći gol postigao je Noni Madueke.

Konačan rezultat postavio je dvostruki strelac Nikolas Džonson, koji je postigao golove u 48. i 81. minutu.

Čelsi se posle druge uzastopne pobede, ukupno 15. u ligi popeo na sedmo mesto sa 54 boda i ima dva manje od Njukasla na šestom mestu koje vodi u Ligu konferencija.

(RTS)