Pavle Ilić (ponovo) sudi 173. večiti derbi

Pavle Ilić je delio pravdu na 172. večitom derbiju, koji je 9. marta završen rezultatom 2:2, i očigledno opravdao poverenje nadređenih pošto će u subotu ponovo biti glavni arbitar na Stadionu „Rajko Mitić“.

Iliću će na 173. večitom derbiju pomagati Miloš Simović i Nikola Đorović. Četvrti sudija biće Lazar Lukić, dok će u VAR sobi sedeti Novak Simović i Uroš Stojković.

Pavle Ilić ima 34 godine, na terenima elitnog ranga srpskog fudbala debitovao je u junu 2020, ali je pre sezone koja je u toku samo tri puta sudio na mečevima Superlige.

Pre martovskog debija u večitim derbijima, Ilić je četiri puta delio pravdu Partizanu i tri puta Crvenoj zvezdi.

Crveno-belima je sudio protiv niškog Radničkog (1:0) i Spartaka (4:1), a ranije i u duelu sa Radničkim iz Sremske Mitrovice u Kupu Srbije (3:1).

Partizan ga je video na delu kada je tadašnji sastav Gordana Petrića na penale eliminisan u Kupu Srbije od mitrovačkog Radničkog, zatim ove sezone na Voždovcu, gde je IMT vodio 2:0, a „parni valjak“ preokrenuo na 3:2, kao i u duelima sa Spartakom u Subotici (3:0) i TSC-om u Humskoj (0:4).

Večiti derbi ponovo neće suditi najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović kojeg na najvažnijoj utakmici srpskog fudbala nema još od 167. derbija koji je odigran 16. aprila 2022.

Duel Crvene zvezde i Partizana u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije na programu je u subotu od 18.00 sati na Stadionu „Rajko Mitić“.

(RTS)