Najlepša priča Superlige – Radnički 1923 i potencijalni prvi izlet u Evropu

Na početku sezone fudbaleri kragujevačkog Radničkog nisu dobro zakotrljali loptu na terenu. Zabeležili su pet poraza zaredom, bili na dnu tabele i delovalo je kao da neće ostati u Superligi.

Međutim, krajem septembra prošle godine dolazi do preokreta. Od tada su ostvarili 17 pobeda.

Defanzivac Mehmed Đosić rekao je dopisniku Branku Vukašinoviću da je najveći uspeh ekipe zajedništvo koje je ostvareno u toku sezone.

„Naš najveći uspeh pored ovih taktičkih fudbalskih stvari, ta svlačionica, to zajedništvo, što svi dišemo zajedno i uvek smo zajedno i jedni druge bodrimo“, rekao je Ćosić.

Krilni fudbaler Matija Gluščević naveo je da ekipa u svakom meču ide na pobedu, bez obzira na protivnika.

„Atmosfera u timu je stvarno fenomenalna. Dajemo poslednji atom snage na svakoj utkamici, nije bitno protiv koga igramo, već nam je jedino bitno da pobedimo“, izjavio je Gluščević.

Štoper Slobodan Simović istakao je da tim mora da nastavi u istom ritmu.

„Moramo da damo svoj maksimum, opravdamo to gde se sada nalazimo, jer svakako nismo tu slučajno“, rekao je Simović.

Velike zasluge za dobre rezultate idu treneru Feđi Dudiću koji je od dolaska u klub značajno unapredio rezultate i igru kragujevačke ekipe, a prema njegovim rečima, recept za uspeh je nije nikakva tajna.

„Predan rad, zalagnje na treningu i da imaš uvek cilj u životu i da živiš svoj san. Mi od prvog dana sanjamo i za sada smo na dobrom putu da posle 26. maja budemo tamo gde smo planirali“, rekao je Dudić.

San je plasman u kvalifikacije za evropska takmičenja. Za tako nešto, neophodno je da zadrže četvrtu ili petu poziciju na tabeli Superlige, ali i da dobiju evropsku licencu od Fudbalskog saveza Srbije.

Generalni direktor kluba Igor Konatar rekao je da očekuje licencu u narednom periodu.

„U prvom krugu nismo dobili, prvi put se licenciramo u istoriji kluba i za evropska takmičenja tako da proceduralne stvari su u pitanju. Očekujemo u narednih par dana i mi da je dobijemo“, rekao je Konatar.

Sportski direktor Slavko Perović rekao je da se radi i na poboljšanju brenda, što je uz dobre rezultate doprinelo značajnom porastu posete na stadionu „Čika Dača“.

„Na osnovu svih stvari koje su dešavale ove godine možemo dosta da poboljšamo brend kluba i fudbala u Kragujevcu generalno, da deca ponovo počnu da se okreću navijanju za Randički, a ne za neke druge klubove“, izjavio je Perović.

Nagrada za postignuti uspeh, kragujevačkom Radničkom svakako bi bila najavljena izgradnja novog stadiona, što u klubu željno iščekuju.

(RTS)