Gvardiola: Čestitam Realu na plasmanu u polufinale LŠ, ali bili smo bolji

Fudbaleri Reala plasirali su se u polufinale LŠ, pošto su u revanš meču četvrtfinala u gostima posle boljeg izvođenja penala pobedili Mančester siti ukupnim rezultatom 5:4. Posle regularnog dela utakmice i produžetaka rezultat je bio nerešen 1:1. U prvom meču odigranom prošle nedelje u Madridu bilo je nerešeno, 3:3.

„Čestitam Realu na plasmanu u polufinale LŠ, ali bili smo bolji. Ne žalimo ni zbog čega. Odlično smo igrali na svim delovima terena, ali nažalost nismo pobedili. Stvarali smo šanse, ali se u fudbalu gledaju samo golovi. Oni su u polufinalu LŠ, a mi nismo. Ovo je fudbal. U bilo kom drugom sportu mi bismo pobedili“, rekao je Gvardiola.

On je istakao da se Real izuzetno dobro branio.

„Trebalo je ranije da postignemo gol. Nažalost to nismo uradili, jer se protivnik izuzetno dobro branio. Imali smo kontrolu igre, čak i u igri na duge lopte“, dodao je menadžer Mančester sitija.

Gvardiola je istakao da je morao da zameni Kevina de Brujnea i Erlinga Halanda. De Brujne i Haland su izašli iz igre u produžecima.

„De Brujne i Haland su tražili da izađu iz igre, jer nisu mogli da nastave. Ako želite da pobedite Real morate da budete na najvišem nivou. To sinoć nije bilo dovoljno. Johan Krojf je rekao da sreća ne postoji. Slažem se s njim. Boli poraz na ovaj način. Pokazali smo da možemo da igramo protiv Reala. Šta smo mogli još da uradimo?“, naveo je Gvardiola.

Fudbaler Mančester sitija Rodri je izjavio da su njegovi saigrači pružili maksimum na meču sa Realom.

„Iskreno, ja sam na terenu video samo jedan tim. Teško je pronaći objašnjenje, znamo kako funkcioniše ovo takmičenje. Oni su postigli gol iz jedine šanse, a mi smo propustili nekoliko velikih prilika. Nismo očekivali da će Real ovako da se brani. Ovo je fudbal, ali dali smo sve od sebe“, istakao je Rodri.

Fudbaleri Reala će u polufinalu LŠ igrati protiv Bajerna.

(RTS)