Mali detalj, ali mnogo znači – kozmetičarka velikog srca besplatno crta obrve onkološkim pacijentima

Iako su obrve samo mali deo našeg lica, njihov gubitak težak je za sve onkološke pacijente. Nakon više od godinu dana stručnog usavršavanja u tehnikama iscrtavanja, ovog januara, stečeni su svi uslovi da Blaženka realizuje svoju dugogodišnju želju.

„Pre tri godine ja sam imala borbu za život, ne kancer, nešto drugo je bilo u pitanju gde sam uspela i izašla iz te priče kao pobednik. Danas kad ja mogu da radim i darujem nekome osmeh na lice, a to su u mom okruženju prvenstveno žene biću srećna ako mogu nekoj od njih da vratim samopouzdanje i osmeh na lice“, kaže kozmetičarka Blaženka Tešić.

Odmah nakon njene objave na društvenim mrežama pozivi su počeli da pristižu i od žena iz drugih gradova. Poruka ganula je mnoge i podsetila na prave vrednosti.

„Ideja je zaista predivna, ugrejala je srca svih i pokazala je koliko je malo potrebno da popravimo dan ili ulepšamo nekome život“, ističe Dušica Jošić iz Loznice.

Da bi onkološki pacijent dobio nove obrve potrebno je da prođe šest meseci od hemoterapije, da ne boluje od dijabetesa i da imaa odoborenje lekara za taj tretman.

„One kroz sve te terapije i svu tu golgotu koju prolaze gube samopouzdanje, gube lični identitet, ostaju bez kose, bez trepavica, bez obrva, samim tim kad im vratiš obrve na lice to je jedan mali deo našeg izgleda ali mnogo znači“, navodi kozmetičarka iz Loznice.

Blaženka, kaže, da je od malena učena da je njeno samo onoliko koliko podeli sa drugima, zato ova akcija neće imati rok trajanja, a vrata njenog salona otvorena su sa za sve borce pod uslovom da dođu sa osmehom.

(RTS)


Ostavite komentar