Užice: Pomoć za Luku

Njegovi drugovi ne gube nadu da će se što pre pronaći donor matičnih ćelija za Luku, da im se vrati u školsku klupu, na basket i da se zajedno spremaju naredne godine za malu maturu.

Lukine drugarice i drugovi iz sedmog-5, užičke OŠ „Dušan Jerković“ ističu:

“Naš drug Luka Bosiljčić boluje od najtežeg oblika leukemije. Luka se hrabro bori, ali mu je potrebna i vaša pomoć. Molimo vas da odvojite malo vašeg vremena jer možda baš vi budete Lukin spasilac, možda baš vaša krv bude izvor novog života za Luku”.

“Dok svi čekamo da odemo na more, da kupimo nove patike, da odemo s društvom na basket, neko samo čeka vest da mu je život spašen! Dečak iz našeg grada, iz naše države, moj drug Luka traži 15 minuta vašeg vremena, koji mu mogu spasiti život”.

“Čekamo te, budi hrabar kao što jesi i vidimo se uskoro!”

Među više od dve hiljade davalaca do sada, nije pronađen podudaran sa Lukinim matičnim ćelijama, ali Lukini drugari veruju da će se naći pravi, jer lek je među nama.

“Potrebno je dati uzorak krvi za upis u registar davalaca matičnih ćelija; na taj način postajemo potencijalni donor ili baš pravi adekvatan par za Lukinu transplantaciju matičnih ćelija. Ovaj jednostavan čin ima moć da Luki spasi život i vrati nadu njegovoj porodici“, naglašava Mirjana Maksimović, direktorka OŠ „Dušan Jerković“ iz Užica.

U Užicu će, u saradnji sa Leukom, biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi 14. juna, a poziv je otvoren za sve humane ljude, starosti od 18 do 45 godina, širom Srbije, koji uzorak krvi mogu dati u najbližoj transfuziji za novi život trinaestogodišnjeg Luke Bosiljčića.

Na kraju, drugari mu uglas poručuju: „Luka, volimo te!“

(RTS)