Šabac: Memorijalni turnir u stonom tenisu, sećanje na Miroslava Pavlovića

Sa reketom u ruci za stonoteniskim stolom raličite generacije. Mečevi uzbudljivi i neizvesni, a povod okupljanja – najvažniji.

“Velika mi je čast što sam deo ovog turnira, da uveličamo, u Miroslavljevu čast. Jedan mali deo, koji će, nadam se postati tradicionalan, i da će u budućnosti biti što više igrača. Miroslav je mnogo učinio za stoni tenis? Pa jeste Stonteinskom klubu AS. Bio je Jedan od inicijatora, i uvek tu je bio da pomogne. Žao mi je što nas je napustio, ali ovim turnirom, nastaviće da živi”, kaže Mitar Palikuća, stonoteniser paralaolimpijac.

Uz seniore i rekreativce i mladi stonoteniseri koji su budućnost ovog sporta. Na turniru, i igrači iz susednih zemalja.

“Treniram već 10 godina aktivno stoni tenis. Danas sam ispao u finalu. Bitno je druženje, zato smo sve svi okupili”, navodi Nikola Andrić, iz Stonoteniskog kluba AS Šabac.

Bojan Džinović, pobednik turira kaže da je u Stonoteniskom klubu AS od 2018. Ističe: “Miroslav nam je mnogo značio kad igramo neke mečeve. Davao nam je veoma korisne savete, podržavao nas, kritikovao kad ne ide kako treba”.

Petar Blagojević, iz Bijeljine igra stoni tenis dvanaest godina: “Bio sam u mlađim kategorijama prvak države, Bosne i Hercegovine, i Republike Srpske. U Šapcu nisam prvi put, bio sam već par puta, ovde su mi dragi prijatelji”.

Miroslav Pavlović, bio je jedan od osnivača Stonoteniskog kluba AS, koji postoji više od dve decenije, i ima oko 30 aktivnih članova.

“Bio je čovek koji je animirao mlade igrače, decu. Nas rekreativce. Okupljao nas je sve u sali koja je prakitčno bila njegova druga kuća”, naglašava Aleksandar Ranković, predsednik Stonoteniskog kluba AS Šabac.

U 5 kategorija u Šapcu se nadmetalo 80 igrača. Od medalje i pehara, učešće i sećanje na kolegu, svima je bilo važnije.

(RTS)