Pirot: Promocija olimpijskih vrednosti

Preskočiti olimpijske krugove, ubaciti loptice i obojiti simbole olimpizma, to su igre koje doprinose vežbanju motorike, komunikacije i socijalizacije. Učenicima škole „Mladost“, u ovim igrama pomagali su i drugari iz vrtića.

“Naša deca se vrlo raduju ovakvim stvarima. Sve što je novo i sve što je prilagođeno njima je vrlo značajno. Te vrednosti, kao takve su prijateljstvo, poštovanje, izuzetnost, na čemu mi insistiramo kroz različite aktivnosti”, kaže Tina Mitrović-Petrović, defektolog škole „Mladost“.

Škola „Mladost“ ima peko osamdeset đaka. Da bi lakše savladavali obrazovni program, očekuju i otvaranje dnevnog boravka.

“Da dnevni boravak bude u okviru škole, gde će raditi stručnjaci koje deca poznaju, a i oni njih poznaju, znaju šta je njima potrebno”, ističe Vesna Todorović, direktorka škole „Mladost“. Dodaje: „Tu mogu da rade različite aktivnosti, da deca budu mnogo duže vremena u školi i pod nadzorom, a sa druge strane i da se rade neki proizvodi, koji će biti pod pokroviteljstvom grada”.

Olimpijski duh, prikazan kroz dečiju igru, širi radost, prijateljstvo i toleranciju. Baš o tome, deca uče odrasle, a ne oni njih.

(RTS)