RIK dodelio mandate poslanicima koji dolaze na upražnjena mesta

Na sednici RIK-a je rečeno da su primili obaveštenje Narodne skupštine da je na sednici koja se održava danas konstatovano da je narodnim poslanicima Milanu Krkobabiću, Dejanu Ristiću, Usami Zukorliću, Ivici Dačiću, Tatjani Macuri, Arno Gujonu, Petru Petkoviću, Jeleni Žarić Kovačević, Novici Tončevu, Slavici Đukić Dejanović i Zlatiboru Lončaru prestao mandat narodnog poslanika, jer su podneli ostavke.

Umesto Dejana Ristića, Tatjane Macure, Arnoa Gujona, Petra Petkovića, Jelene Žarić Kovačević i Zlatibora Lončara sa izborne liste „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“, u poslaničkim klupama biće prvi sledeći kandidati sa te izborne liste – Igor D. Jakšić, Dane Stanojčić, Tatjana Petrović Stojković, Mladen Grujić, Nikola Bokan i Branko Vujković.

Mandat je dodeljen i Ilu Mihajlovskom, sa izborne liste „Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane“, iz PUPS-a, koji će u skupštinskom radu učestvovati umesto Milana Krkobabića.

Umesto Ivice Dačića, Novice Tončeva, Slavice Đukić Dejanović, sa izborne liste Ivica Dačić-premijer Srbije u poslaničkim klupama će sedeti Igor Braunović, Nataša Bogunović i Đorđe Milićević.

Poslaničko mesto upražnjeno usled prestanka mandata Usami Zukorliću biće dodeljeno Rejhanu Kurtoviću.

(RTS)