Sin Ratka Mladića: Ne dobijamo zdravstvene nalaze generala, tražimo da se leči u Srbiji

Sin Ratka Mladića naveo je za Radio Republike Srpske da je porodica dobila samo kratku informaciju o tome da je general imao ozbiljan problem.

„Kasnije, poslije nekoliko dana smo dobili informaciju da se nalazi u životno opasnoj situaciji i do dan danas on se polako oporavlja od tih problema“, dodao je Darko Mladić.

Međutim, istakao je da je porodica veoma zabrinuta s obzirom na to da je prošlo dve nedelje i da nije dobila nikakve konkretne nalaze o tome šta se desilo.

„Znamo samo da ne može da ustane iz kreveta, da jedva govori i znamo dijagnozu, međutim ne bih trenutno da je saopštavamo javnosti, ali uglavnom on se nalazi u situaciji u kojoj mu je ugrožen život“, naveo je Darko Mladić.

Ukazao je na to da se porodici ne šalju zdravstveni nalazi da bi se uverili koliko je situacija ozbiljna i da su iz tog razloga tražili da se general prebaci na lečenje u Srbiju.

„Dobili smo neke šture povratne informacije, ali mi ni dalje ne dobijamo ono što je suštinski jako bitno, a to je da dobijemo tačne nalaze kad je prebačen u bolnicu, kao i kakvo je trenutno stanje“, kaže Darko Mladić.

„On je sad nešto bolje, ali nama je i dalje, iz ovoga što smo vidjeli do sada, jasno da su potrebne određene metode liječenja koje on tamo ne može da dobije i da na neki način medicinska služba Tribunala krije od nas te nalaze, što nije prvi put“, naglasio je Mladić.

(RTS)