Pretnja ubistvom upućena Plenkoviću i hrvatskoj vladi, interventna policija ispred Banskih dvora

Foto-reporteri portala Indeks snimili su pred Banskim dvorima više parkiranih policijskih vozila, a zgradu Vlade obezbeđuju pripadnici interventne policije naoružani dugim cevima.

Portal Indeks nezvanično saznaje da je policija jutros dobila dojavu o pretnji ubistvom premijera i članova vlade, pa je ispred Banskih dvora upućen tim interventne policije.

Navodi se da je policijsko postupanje u toku.

Plenković: To se događa stalno, oni koji žele da nasilno ruše vlast, neće ostati neprimećeni

Andrej Plenković je rekao da državne institucije konstantno deluju kako bi sprečile eventualne pokušaje nasilnog rušenja vlasti i naveo da pretnje postoje.

„Trenutno vam je postrojba interventne policije ispred Vlade. Od jutra je bila ponovno prijetnja tog tipa i meni i članovima Vlade. I to se događa stalno. Mi moramo raditi na suzbijanju takvih skupina – tako da su sve službe koje se time bave angažirane“, poručio je premijer Andrej Plenković iz Dubrovnika, prenosi HRT.

Dodao je kako je Hrvatska demokratska zemlja u kojoj se poštuje vladavina prava te da je „sigurno da oni koji žele nasilnim putem rušiti vlast, neće ostati neprimijećeni i da će država djelovati“.

(RTS)