Zapaljen automobil vozača predsednika privremenog organa opštine Leposavić

Piromanski napadi na časne Srbe na severu Kosova i Metohije u režiji Kurtijevih poslušnika i miljenika se nastavljaju na teritoriji opštine Leposavić koju hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima, navodi Srpska lista.

Ukazuju da se poslednji takav događaj zbio u sredu tokom noći kada je po istom scenariju kao kada su zapaljeni automobili načelnici opštinske uprave Radmili Vukićević i vlasniku portala Kosovo onlajn Dušanu Milanoviću, zapaljen auto čiji je vlasnik Ivan Petrović, vozač predsednika privremenog organa opštine Leposavić Zorana Todića.

„U trenutku napada na imovinu ovog časnog porodičnog čoveka on je bio u svom stanu u neposrednoj blizini sa svojom decom i suprugom, a tog jutra su trebali da krenu na put“, navodi Srpska lista.

Ukazuju da je ovo treći automobil koji je zapaljen u opštini Leposavić, za kratko vreme.

„Podsećamo da nakon što su se ove paljevine dogodile, a audio snimak sa Radomirovićevom izjavom kako se pale automobili pojavio na društvenim mrežama, niko iz međunarodne zajednice nije reagovao, niti tražio da se odgovorni pronađu i kazne. Isto takvo ćutanje imamo i od Kurtijevog režima čiji je Radomirović deo kao i od kosovske policije i Euleksa“, dodaju u saopštenju.

Ističu da su meta časni i ugledni Srbi. 

„Očigledno da se organizuju napadi na časne, porodične i ugledne Srbe koji nisu deo Kurtijevog režima onda nema reakcije nadležnih organa ili zabrinutosti međunarodnih predstavnika i ambasadora. Valjda im takvi napadi ne smetaju a imovina časnih Srba i nije od značaja“, zaključuju u Srpskoj listi.

(RTS)