Održan Izborni sabor Dveri – Boško Obradović izabran za predsednika  

Za potpredsednike Dveri izabrani su narodni poslanici mr Ivan Kostić, prof. dr Tamara Milenković Kerković, Milovan Jakovljević, Radmila Vasić i Borko Puškić.

Za nove članove Predsedništva izabrane su istaknute javne ličnosti: prof. dr Valentina Arsić Arsenijević, prof. dr Đorđe Čantrak, dr Vladimir Dimitrijević, dr Andrej Mitić i Dragan Dobrašinović. Među njima su četiri doktora nauka, dva profesora Beogradskog univerziteta, jedan od najpoznatijih pravoslavnih publicista i najveći borac protiv korupcije u našem društvu, od kojih se očekuje da značajno unapred program i rad Dveri.

Na Saboru je usvojena Deklaracija „Jedna je majka“ kojom je pružena podrška novoj kampanji posvećenoj poboljšanju stanja u porodilištima, olakšavanju materinstva i brizi države o porodici u svakom aspektu, kao i borbi protiv nasilja i za opštu humanizaciju društva.

Novi Glavni odbor usvojio je platformu za novu spoljnu politiku.

Polazeći od činjenice stvaranja novog multipolarnog sveta, rukovođeni neophodnošću novog pozicioniranja Srbije i srpskog naroda u svetu koji se menja, Srpski pokret Dveri predlaže da Srbija vodi nezavisnu spoljnu politiku, zasnovanu na sledećim ciljevima i prioritetima: Očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije; Očuvanje i unapređenje statusa Srba i SPC u matičnim srpskim zemljama, okruženju i dijaspori; Donošenje i proglašenje Zakona o vojnoj neutralnosti; Ostvarivanje kvaliteta života svih građana Srbije i Politika mira i međusobnog poštovanja i saradnje.

Srpski pokret Dveri smatra da treba redefinisati odnose između Republike Srbije i Evropske unije i postaviti ih na realne osnove.

(RTS)