Kosovska policija i dalje u zgradama opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić; NATO pozvao Prištinu da odmah deeskalira situaciju

Na administrativnom prelazu Jarinje nema blokada, od jutros nema gužvi i zastoja, a putnički i teretni saobraćaj se odvijaju bez problema, javlja reporter RTS-a.

Gužve je bilo noćas zbog povratka građana sa Kosmeta koji su se vraćali sa skupa „Srbija nade“ u Beogradu.

Uobičajena procedura odvija se i za teretni saobraćaj koji je juče bio u prekidu, jer pripadnici KPS nisu dozvoljavali kamionima prolaz iz, kako su rekli, bezbednosnih razloga.

Identična situacija je i na prelazu Brnjak.

Misija Kfora oštro je osudila jednostrane akte Prištine ističući da je koordinacija između svih aktera od suštinskog značaja. Zemlje Kvinte pozvale su na momentalno povlačenje policije i deeskalaciju sukoba.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je za RTS da se, po naredbi predsednika Republike za podizanje borbene gotovosti, Vojska Srbije razmešta na pozicijama ka administrativnoj liniji.

Za 9 sati zakazana je sednica Nacionalnog saveta za bezbednost kojoj će prisustvovati i predsednik države Aleksandar Vučić.

Američki državni sekretar Entoni Blinken, ambasadori SAD u Beogradu i Prištini, komesar za proširenje Evropske unije, osudili su postupke kosovskih vlasti i pozvali da se one odmah zaustave.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike