Dačić o nacrtu rezolucije o Srebrenici: Sila sve može, borićemo se

„Nema tog genocida koji nisu počinile zemlje koje su potpisale rezoluciju. Sila sve može, borićemo se“, rekao je Ivica Dačić povodom neformalnih konsultacijama u Njujorku po pitanju rezolucije u Srebrenici.

Kako je istakao, jasno je da nije bilo koncenzusa i dodao da je juče predstavljen nulti nacrt Rezolucije od strane Nemačke, Ruande i BiH.

„Sa tim da predstavnik BiH može da priča samo u svoje ime, on je predstavnik muslimana iz BiH. Da je Srbin u Njujorku, ne bi bilo ništa od ove rezolucije, je l’ tako? Da je Srbin u Strazburu, ne bi bilo ništa od glasanja. Kako BiH može da glasa za prijem Kosova, a očekuje da mi poštujemo njihov teritorijalni integritet i suverenitet“, naglasio je Dačić.

Dačić je dodao da je rezolucija predstavljena, ali da nisu izrazili nikakvu želju za razgovorima, kao i da su mnoge zemlje iznele protivljenje načinu na koji se ovaj tekst usvaja.

„Mislimo da o toj temi ne treba da se raspravlja, nije ni godišnjica. Time se stvara neselektivna pravda. Ne mogu samo Srbi da budu obeleženi kao genocidan narod. Šta je sa drugima?“, rekao je Dačić i osvrnuo se na Holandiju koju tuže za ropstvo, a koja je podržala ovaj nacrt.

„Sve će da dođe, i Jasenovac i streljanje u Kragujevcu. Sad sve ima da dođe. Batina ima dva kraja“, rekao je Dačić.

(RTS)