Uspostavljena direktna linija „Er Srbije“ između Beograda i Mostara

Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpski avio-prevoznik od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta.

„Er Srbija se trudi da bude karika povezivanja Zapadnog Balkana i u tome uspeva zahvaljujući dobroj komunikaciji sa partnerima u regionu. Danas uspostavljena avio veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio aerodrom Mostar. Verujemo da će direktna avio linija doprineti snažnijem i efikasnijem umrežavanju zemalja u regionu, kao i većim mogućnostima za putovanja ka zapadnoj i severnoj Evropi. Ocekujemo veliko interesovanje putnika, naročito onih koji žele da putuju između Mostara i Evrope ili Severne Amerike, preko Beograda, glavnog čvorišta nacionalne kompanije Republike Srbije“, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Iz „Er Srbije“ navode da putnici iz Mostara preko Beograda avionima Er Srbije mogu brzo i udobno da stignu do Pariza, Diseldorfa, Ciriha, Amsterdama, Osla, Barselone, Kopenhagena, Larnake, Stokholma, Praga, Milana, Rima, Frankfurta, Istanbula, Venecije, Bolonje, Bukurešta, Krakova, Beča, Budimpešte, Hanovera, Štutgarta, Hamburga, Nirnberga, Brisela, Liona i mnogih drugih gradova.

Dodaju da je uvođenjem Mostara u mrežu, srpska nacionalna avio-kompanija proširila broj regionalnih destinacija do kojih leti. Tokom letnje sezone Er Srbija će saobraćati izmedu Beograda i čak 16 gradova bivse Jugoslavije.

(RTS)