NBS: Odloženo plaćanje i na rate bez kamate DinaCard karticama

Centralna banka savetuje građane da ukoiko imaju DinaCard karticu te tri banke iskoriste pogodnost koja im se nudi tokom cele godine, pa da tako i kupovinu povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika obave tom karticom na odloženo ili na rate bez kamate.

Dodaje je i da građani, ukoliko planiraju putovanje tokom predstojećih praznika, DinaCard-PostCard karticom Poštanske štedionica mogu kupiti gorivo ili platiti robu i usluge na benzinskim stanicama „NIS Petrola“ i „Gasproma“, na odloženo ili na dve jednake rate, za račun u minimalnom iznosu od 5.000 dinara.

Ističe se i da će svi koji koriste uslugu SMS obaveštenja Poštanske štedionice dobijati dan ranije besplatnu poruku o dospeću rate obavljene kupovine tim karticama na rate.

„Korisnici DinaCard kartica svih navedenih banaka u svojim novčanicima imaju instrument koji zamenjuje čekove, koji je znatno brži i jednostavniji za upotrebu, jer  nema zadržavanja na kasi, ni vremenski zahtevnog ispisivanja čekova, iznos rate nije ograničen i zavisi samo od raspoloživih sredstava, a broj rata korisnik sam određuje pri kupovini“, podseća NBS.  

Takođe navodi se i da je plaćanje na rate danas moguće na više od 17.000 prodajnih mesta u Srbiji, a njihov spisak, kao i sve detaljnije informacije o pogodnosti kupovine na rate debitnim DinaCard karticama, mogu se naći na sajtovima banaka.

(RTS)