Brnabić razgovarala s predstavnicima Azijske banke za infrastrukturne investicije

Ana Brnabić je naglasila da budućnost pre svega vidi u oblasti biotehnologija, odnosno izgradnji BIO4 kampusa, koji treba da poveže oblasti važne za održiv razvoj zemlje.

Premijerka je istakla da Srbija ima spremne projekte koje može da realizuje u saradnji s tom multilateralnom razvojnom institucijom i dodala da AIIB vidi pre svega kao partnera u sprovođenju budućih projekata. 

Navela je da je Srbija postigla veliki napredak u oblasti digitalizacije i razvoja veštačke inteligencije i da su to oblasti koje mogu zemlji da omoguće siguran privredni rast.

Vlada Srbije se, prema njenim rečima, strateški opredelila da ulaže u infrastrukturu, zelenu energiju i IT industriju.

Predsednik Odbora direktora AIIB Đin Lićun ocenio je da je Srbija zemlja koja je sigurna za ulaganja i saradnju i dodao da su međunarodni ivestitori potvrda stabilnog poslovnog okruženja.

Đin Lićun je podvukao da je Azijska infrastrukturna investiciona banka zainteresovana kako za projekte koji su tradicionalni u njihovom poslovanju, poput infrastrukture i železnica, ali da prostor za saradnju vidi i u oblastima digitalizacije, veštačke inteligencije i biotehnologija.

Sastanku je prisustvovala i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike