Šapić: Roditeljima svakog đaka 20.000 dinara u septembru

Aleksandar Šapić je napomenuo da se time ostavlja prilika da roditelji sami odluče da li će kupiti nove knjige ili polovne, kao i da li će mlađe dete naslediti od starijeg udžbenike, a samim tim novac potrošiti na ostale potrebe.

„Najjeftiniji komplet je oko 11.000 dinara, dok je najskuplji oko 16.000 do 17.000. Vidite jasnu razliku u odnosu pomoći koje dajemo i novca koji je potreban za udžbenike. Oni to mogu da raspodele i na drugi način, posebno zato što je mesec septembar težak za kućni budžet“, naveo je Šapić.

Istakao je da prijava počinje 22. aprila i da će trajati do kraja leta, a da će procedura biti slična onoj koja je bila za pomoć države u doba epidemije koronavirusa.

„Ovo je veliki iskorak u pomoći roditeljima osnovaca i srednjoškolaca“, rekao je Šapić i dodao da je uveren da ko god bude vodio Beograd u narednom periodu neće ukinuti ovu meru.

Poručio je i da će se i ove godine nastaviti sa praksom besplatnog ulaza na sve gradske bazene za sve stanovnike prestonice.

Kao i prethodne godine, prijava će se obavljati u opštinama, rekao je Šapić i podsetio da je prošle godine više od 120.000 Beograđana imalo kartice za bazen.

(RTS)