Rubljov nadigrao Frica i plasirao se u finale mastersa u Monte Karlu

Rubljov je nakon preokreta uspeo da slomi otpor Frica. Amerikanac je dobio prvi set, uzvratio je Rus ubedljivim osvajanjem drugog seta. U trećem rivali su bili ravnopravni sve do prekida zbog kiše. Po povratku na teren Rus je bio neumoljiv i lako je priveo set i meč kraju.

Revija brejkova u prvom setu, rivali su tri puta razmenili po brejk. Kada se očekivalo da set uđe u taj-brejk, Fric uspeva i četvrti put da oduzme servis rivalu i tako dobije prvi set sa 7:5.

U drugom setu na terenu je bio samo jedan teniser – Rubljov. Redom je osvajao gemove, a protivniku je dozvolio da dobije samo jedan, za ubedljivih 6:1.

Neizvesnost u tećem setu trajala je sve do prekida i rezultata 3:2. Nakon pauze zbog kiše koja je trajala oko sat i po delovalo je kao da se Fric nije vratio. Rubljov to koristi i odmah mu oduzima sevis, potom je sve svoje servise dobio sa nulom i tako priveo set i meč kraju. Treba napomenuti da je u osmom gemu na servis Amerikanca propustio tri meč lopte. Na kraju 6:3 u trećem setu.

Rubljov će u finalu igrati protiv bolje iz duela u kome igraju Siner i Rune.

(RTS)