Đoković: Predstavljati svoju državu na Olimpijskim igrama je čast i privilegija

Najbolji teniser Srbije i sveta govorio je za sajt Svetske teniske federacije (ITF) o svojim dosadašnjim iskustnima kao i o očekivanjima na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

„Predstavljati svoju državu na Olimpijskim igrama je čast i privilegija. Olimpijske igre su nešto posebno, i samo biti u tom selu, čini vas da se osećate posebno inspirisanim i ponosnim“, rekao je Đoković.

Đoković nema zlatnu medalju sa Olimpijskih igara, a najveći uspeh ostvario je 2008. u Pekingu kad je osvojio bronzu.

„Osvojio sam bronzanu medalju, bilo je to dosta davno. Ipak, naučiću iz prethodnih iskustava i pokušati da održim rutinu kako bih bio u stanju da odigram najbolje što mogu. Imao sam najveću moguću čast da nosim srpsku zastavu. Nisam imao to iskustvo sa ceremonije otvaranja Igara još od Londona 2012“, dodao je on.

Đoković je istakao da se nada da će imati prilike da to opet ponovi i da uživa u iskustvu Olimpijskih igara, jer, kako kaže, one su posebne.

„Predstavljati svoju zemlju je velika čast i biti deo najstarijeg sportskog takmičenja, to se ne može porediti ni sa čim u mojoj teniskoj karijeri“, zaključio je Đoković.

Najbolji teniser planete za sad je jedan od 85 članova srpske ekipe za Pariz.

(RTS)