Đoković 1.090 bodova više od Sinera na vrhu ATP liste

Đoković na prvom mestu ATP liste ima 9.860 bodova, čak 1.090 bodova više od drugoplasiranog Italijana Janika Sinera, koji je sakupio 8.770. 

Novak će ove nedelje igrati na ATP turniru u Ženevi kako bi se što bolje pripremio za Rolan Garos, koji počinje 26. maja.

Španski teniser Karlos Alkaraz je i dalje treći na ATP listi sa 7.300 bodova, dok je Nemac Aleksander Zverev, posle osvajanja Mastersa u Rimu, napredovao za jednu poziciju i sada je četvrti teniser sveta sa 6.345 poena. Rus Danil Medvedev je pao na petu poziciju, a potom slede njegov sunarodnik Andrej Rubljov i Norvežanin Kasper Rud. Poljak Hubert Hurkač je napredovao za jedno mesto i sada je osmi na ATP listi, dok je Grk Stefanos Cicipas deveti teniser sveta. Bugarin Grigor Dimitrov je zadržao desetu poziciju na ATP listi.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je nazadovao za osam mesta i sada je 52. na ATP listi sa 960 bodova, dok je Miomir Kecmanović napredovao za tri pozicije i trenutno je 55. teniser sveta sa 890 bodova. Dušan Lajović je skočio za pet pozicija i sada se nalazi na 59. mestu ATP liste sa 831 bodom, dok je Hamad Međedović pao za 13 mesta i trenutno je 134. na ATP listi sa 492 boda.

(RTS)