Kecmanović: Nadam se da ću sa Noletom igrati u polufinalu; Krajinović: Prijateljstvo sa Lajovićem ću ostaviti po strani

Miomir Kecmanović je slobodan u prvom kolu, ali se baš kao i ostali srpski igrači nalazi u gornjoj polovini žreba u kojoj je i Novak Đoković.

“Iskreno nije mi to čudno, nekako smo svi uvek bili u istom delu. Ovoga puta mogu da idem korak dalje, ne moram na Novaka Đokovića u četvrtfinalu, već u polufinalu. Posle ovoga turnira plan mi je da idem u
Madrid i Rim”, istakao je Kecmanović. 

Srpski teniser je nedavno igrao u finalu singla i dubla u Eštorilu, ali nije imao sreće da dođe do titule.

“Zadovoljan sam sezonom na šljaci, počeo sam da igram dobro. Drago mi je da i na ovoje podlozi pravim bolje rezultate i da mi je samopouzdanje na visokom nivou. Želim da nastavim tim tempom i pružim dobre
partije”, naveo je Kecmanović.

U Monte Karlu, Miomir Kecmanović je izgubio od Musetija u prvom kolu, a posebno bolan bio je drugi set u kome nije uspeo da osvoji gem – 7:6, 6:0.

„Imao sam dosta mečeva skoro 11 u pet dana. Stvarno sam bio iscrpljen već tada”, rekao je Kecmanović.

Ćaćić-Kecmanović nastupaće na Srpska openu u dubl konkurenciji.

“Nas dvojica igramo dobro, videću da li ću morati i ovoga puta da ga nosim na leđima”, zaključio je Kecmanović u šaljivom tonu.

Krajinović: Prijateljstvo sa Lajovićem ću ostaviti po strani

Srpski teniser Filip Krajinović izjavio je da se nada da će imati dobar turnir u Banjaluci na Srpska openu.

Krajinović je nedavno završio saradnju sa Jankom Tipsarevićem, a trenutno mu na Srpska openu pomaže Viktor Troicki, a na konferenciji za medije se osvrnuo na glavni deo žreba.

„Svaki meč je zahtevan. Lajović je u dobroj formi, voli šljaku, biće to veliki izazov. Taj deo žreba je komplikovan, dosta je naših, tu je i Novak Đoković. Videćemo šta će se desiti“, naveo je srpski teniser.

Srpski teniser je istakao da mu je glavni cilj ulazak u glavni žreb na Ju-Es openu.

„Nažalost plan mi se promenio. Nisam planirao manje turnire, ali sam sezonu krenuo loše, tako da ću morati. Rim i Madrid igram zatim idem na Rolan Garos, između biću na nekom čelendžeru. Posle Pariza ne idem na travu, već ću se fokusirati na namanje turnire. Trava je malo i ‘ruski rulet’ iako sam prošle godine igrao finale Kvinsa. Moram da igram manje turnire, kako bih skupio dovoljno poena, kako bih obezbedio na Ju-Es openu glavni turnir“, zaključio je Krajinović.

Turnir u Banjaluci je na programu od 17. do 23. aprila, igra se za ukupni nagradni fond od 562.815 evra.

(RTS)