I Miomir Kecmanović izborio plasman u četvrtfinale

Posle neočekivano duge i neobične borme Kecmanović, koji je 33. na svetskoj listi, slavio je protiv Jordanca koji je trenutno 267. ali je naš teniser imao zdravstvenih problema tokom meča što je verovatno imalo veliki uticaj.

Miomir Kecmanović je odlično ušao u mač i već na startu poveo oduzevši prvi servis gem suparnika ali Jordanac sredinom seta uspeva da uzvrati za izjednačenje.

Srpski teniser u finišu seta uspeva da osvoji još jedan brejk koji potom gotovo rutinski potvrđuje za 6:4 i vođstvo od 1:0 u setovima.

U nastavku Kecmanović je zatražio medicinsku pauzu zbog povrede desne butine, ali je posli intervencije lekara uspešno nastavio meč opet osvojivši brejk na startu drugog seta.

Ali je onda usledila serija preokreta i brejkova na obe strane u ravnopravnom nadmetanju do samog finiša kada je Kecmanović osvojio brejk za prednost od 5:4 ali nije uspeo da ga potvrdi pa je meč ušao u taj brejk.

U ključnom delu meča Kecmanović je bio maksimalno koncentrisan i serijom mini brejkova preuzima vođstvo od samog starta koje na kraju pretvara i u konačnu pobedu i plasman u četvrtfinale.

(RTS)