Alkaraz: Čitavo telo počelo da otkazuje, osećao bih krivicu da sam predao

Đoković je pobedio 3:1 (6:4, 5:7, 6:1, 6:1), ali Alkaraz je zbog povrede praktično prestajao poslednja dva seta. 

„Bilo mi je vrlo teško, razočarao sam samog sebe. Ušao sam u meč sa fizičkim poteškoćama, ali ovakve stvari se dešavaju i moraću da živim sa njima. Osećao bih krivicu da sam predao meč, to bi mi teško palo. U trećem setu nisam razmišljao, ali u četvrtom sam shvatio da imam jedan procent šanse da se vratim. Samo sam nastavio da igram, u mom mozgu nije bilo baš zabavno tada. Bilo mi je teško, nikad nisam osetio nešto ovako“, rekao je Alkaraz.

Španac je pokušao detaljnije da objasni šta se tačno desilo.

„Drugi osećaj je bio je veoma intezivan, počela je prvo da me boli deo noge, a onda i čitava noga. Mislio sam da imam šanse, ali moje telo je počeo čitavo da otkazuje i to je bilo to“, dodao je Španac.

Istakao je Španac da ipak mora da nauči nešto iz svega ovoga, kako mu se to ne bi ponovilo u budućnosti.

„Morate da naučite iz ovakvih mečeva, naučio sam lekciju, da mi se ne dešava više ovo. To je nešto sa čime moram da se suočim, sad imam više iskustva u predstojećim mesecima. Boli, nisam hteo da završim ovakav način. Igrati protiv Novaka na ovom nivou, u polufinalu grend slema, veliko je iskustvo za budućnost“, podvukao je još uvek svetski broj jedan.

Osvrnuo se i na Đokovića. Alkaraz tvrdi da ne postoji teniser na svetu koji ulazi bez tenzije u meč sa Đokovićem.

„Onaj ko kaže da ulazi bez nervoze protiv Novaka, taj laže. Istina je, sledeći put se nadam da će meč sa Novakom biti nešto drugačiji, ali sad je tako“. Na kraju su Alkaraza novinari pitali da prokomentariše detalj kad je Srbin između drugog i trećeg seta otišao do toaleta. „Bio je mnogo puta u toj situaciji, mnogo više nego ja. Zna da se nosi u ovim situacijama. Ne mogu reći da sam zbog toga zaradio povredu, on je sigurno imao razloga da ode do toaleta i neću ništa više reći o toj situaciji“, zaključio je Alkaraz. 

(RTS)