Počinje Evropsko prvenstvo u boksu u Beogradu

Ceremonija svečanog otvaranja Evropskog prvenstva u boksu počinje večeras od 19.00 sati, a šampionat traje do 28. aprila.

„Srbija i Beograd ponovo su centar svetskog boksa i verujem da ćemo vrhunskom organizacijom opravdati podršku, poslati sjajnu sliku u svet, a da će bokseri napraviti rezultat koji će zlatnim slovima biti ispisan u istoriju srpskog sporta“, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Istakao je da se prvi put u istoriji Evropsko prvenstvo za muškarce i žene održava zajednički i to u Dvorani „Aleksandar Nikolić“, gde je 1973. godine održan prvi šampionat.

Borovčanin se zahvalio na podršci Vladi Srbije, ministarstvu sporta, gradu Beogradu i predsedniku Srbije, kao i Svetskoj bokserskoj federaciji (IBA) koja je obezbedila nagradni fond od milion dolara.

Na konferenciji za medije obratili su i državni sekretar za sport Marko Kešelj, gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, predsednik Evropske bokserske federacije (EUBC) Joanis Filipatos i generalni sekretar Kiril Šekutjev.

Publika u Hali „Aleksandar Nikolić“ gledaće do 28. aprila najbolje bokserke i boksere Evrope u misiji koja za cilj ima osvajanje medalje i trona evropskog šampiona.

Evropsko prvenstvo u boksu je najveće takmičenje za takmičare u olimpijskom boksu u Evropi, koje organizuje Evropska bokserska federacija (EUBC). 

(RTS)