Zvezda gostuje kod Mege za finale ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ubedljivo ekipu Mege 103:73 u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Crveno-beli su vodili od prvog do poslednjeg minuta.

Meču u „Pioniru“ prethodio je minut ćutanja povodom godišnjice tragičnih događaja u školi Vladislav Ribnikar i selima Dubona i Malo Orašje.

A košarkaši oba tima zagrevali su se u majicama na kojima je bila posveta preminulim učenicima.

Sferopulos: Protiv Mege nas očekuje drugačiji duel od onog u „Pioniru“

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da crveno-bele očekuje drugačiji duel u odnosu na prvi, i da moraju da budu fokusirani i maksimalno koncentrisani.

„Pred nama je druga utakmica polufinalne serije protiv ekipe Mege i očekuje potpuno drugačiji duel u odnosu na onaj koji smo odigrali na našem terenu. Moramo da budemo fokusirani i maksimalno koncentrisani tokom čitave utakmice, da igramo našu igru i ispoštujemo plan“, rekao je Sferopulos, prenosi zvanični sajt kluba.

Pored izostanka Plavšića, u ekipi Mege izostajaće i Stefan Miljenović koji se povredio u finišu treće deonice u prethodnom duelu.

U poslednjih 10 duela, Zvezda je trijumfovala osam puta, dok je Mega upisala dve pobede. 

Mega je pored Partizana jedini srpski klub koji je upisao pobedu protiv crveno-belih. Ekipu Marka Baraća u toj utakmici predvodio je Stefan Miljenović sa 16 poena.

Polufinalna serija se igra na dve pobede, utakmica počinje od 20 časova, a njen tok možete pratiti na našem portalu.

(RTS)