Obradović o Smitu: Izvanredno ponašanje igrao ili ne, rekao sam to svim igračima

Partizan je slavio 94:85 u „Beogradskoj areni“. Sledi duel u Laktašima.

„Jedan nula u seriji, to je najvažnije, to smo želeli posle ove utakmcie, da idemo u Laktaše s pobedom. Znamo kako se igra u plej-ofu, da se sve što se odigra brzo zaboravi, da se ide dalje i da se zahvalim ljudima koji su došli da nas bodre“, rekao je Obradović na početku konferencije za medije posle utakmice.

Usledilo je novinarsko pitanje da li Partizan seriju može da okonča već u nedelju novom pobedom. 

„Ja se najiskrenije nadam da možemo, mi smo odigrali tamo bez nekih igrača odličnu utakmicu, a očigledno je da kad je plej-of u pitanju, uvek moraš da se pripremiš, da promeniš neke detalje. Nema sumnje da ćemo i mi i oni da se pripremimo, idemo tamo s ciljem da probamo da dobijemo i odemo u polufinale“, dodao je Obradović.

Na kraju se dotakao i odlične partije Džejlina Smita koji je imao izvrsnu utakmicu sa 12 poena i šutem 4/4 sa distance.

„Ne samo u statistici za šut, nego i druge stvari da je i odbrambeno i napadački pomaže timu. Ja sam već rekao da se odlično ponašao kad nije igrao. To sam rekao pred svim igračima u svlačionici, zahvalio mu se jer je strpljiv, ponašao se izvanredno i to su neki kriterijumi koji su najvažniji, kako radiš na treningu, kako se ponašaš na treningu, tako i igraš“, zaključio je Obradović.

Drugi meč četvrtfinalne serije igra se u nedelju od 18 časova, a domaćin je Igokea. Ukoliko bude 1:1 u seriji, „majstorica“ će se igrati 28. aprila u Areni.

(RTS)