Micić o Olimpijskim igrama: Koristiće mi da ostanem u formi

Plejmejker Šarlot hornetsa je na završnoj konferenciji sumirao sezonu i govorio o izazovima tokom leta.

Micić se posle polusezone tavorenja u Oklahomi kao stariji ruki trejdovan u Šarlot, gde se razigrao.

„Kao dve različite sezone u jednoj. Kratko je trajalo, ali dinamično. Osamdeset dve utakmice u šest meseci su potpuno novo isksutvo za mene. Oba tima su se trudila da mi pruže pomoć kao starijem rukiju, kakav je NBA i na čemu treba da radim. Šansa u Šarlotu mi je pomogla da uvidim kako stvari funkcionišu na terenu. To mi je ono najvažnije, da shvatim na kom sam nivou kao igrač. Za ta dva meseca sam naučio mnogo, sa dobrim i ne tako dobrim utakmicama. Sve u svemu, bilo je korisno“, rekao je Micić.

Najavio je veliki rad tokom leta u kom ga čekaju reprezentativne obaveze.

„Trajanje sezone je drugačije. Prošle godine se završilo u junu i uglavnom se kreće na nacionalnim timom, što mi ne donosi priliku da radim na individualnim korekcijama. To je glavna razlika između Evropljana i NBA igrača, to dodatno vreme tokom leta. Bio bih srećniji da smo igrali u plej-ofu. Sad ću se posvetiti svom napretku i Olimpijskim igrama krajem jula i početkom avgusta. Koristiće mi da kroz takmičenje ne izađem iz forme. Pre i posle toga ću raditi na svojoj igri“, kazao je Micić.

Hornetse čeka imenovanje novog trenera, ali Micić se ne brine za svoju sudbinu.

„Promene će se desiti u narednih par meseci. Nisam neko ko ‘živi u oblacima’, radiću sve što se od mene traži. Bilo bi lepo da ostanem ovde, jer sam već stvorio vezu sa igračima i ostalima. Ali ostao ili otišao, svakako sam naučio da je potrebno mnogo rada se ostane u ovoj ligi. Svaki igrač je ovde sa razlogom. Dobijam na motivaciji, jer sam u Evropi došao do nivoa u kom teško da možete više. igram protiv startnih i rezervnih plejmejkera, snažnih i talentovanih momaka. Nadam se da ću posle rada se vratiti ovde kao najbolja verzija sebe“, istakao je Micić.

Naveo je i elemente igre na kojima će raditi tokom leta.

„Trojke iz driblinga, šut sa poludistance, naročito na strpljenju, jer ovde nema pravila od tri sekunde u reketu kao u Evropi. Zato je u Evropi manje vremena za čitanje igre iz pik end rola. Moram da radim na telu, da ojačam, pre svega zbog odbrane jedan na jedan. Odbrana jeste do želje, ali i tela“, rekao je Micić.

(RTS)