Lazić: Nadam se da ćemo vratiti trofej ABA lige

Zvezda četvrtfinalnu seriju protiv Studentskog centra počinje u ponedeljak od 18.00 časova u Areni. Drugi meč serije zakazan je za 22. april u Podgorici, a eventualna „majstorica“ biće na programu 26. aprila, opet u Areni.

„Došli smo do plej-ofa, prvobitni cilj je ostvaren, to prvo mesto. Sledeći mini cilj je polufinale i idemo od faze do faze. Pozivam navijače da dođu u što veće broju da nas podrže tokom čitave serije, a mi ćemo dati sve od sebe da ih obradujemo i da se iskupimo za prethodnu utakmicu koja nije bila na nivou Zvezde. Želimo da u ovoj seriji pokažemo da je to samo bio jedan loš dan. Bio je to težak poraz, takav neočekivan, sigurno da ćemo od ponedeljka već pokazati reakciju. Nadam se da ćemo vratiti trofej“, rekao je Lazić na konferenciji za medije.

Svestan je Lazić da prednost domaćeg terena može da bude presudna.

„Znamo svi koliko prvo mesto znači, šta se dešavalo tokom prethodnih sezona, zato smo se borili za to mesto. Daćemo sve od sebe da to iskoristimo“, dodao je Lazić.

Osvrnuo se Lazić i na činjenicu da je izabran za najboljeg defanzivca ABA lige.

„Što se tiče priznanja za najboljeg defanzivca lige, hvala čitavoj ekipi na tome. Košarka je timski sport i za ovaj trofej je zaslužan ceo tim“, zaključio je kapiten „crveno-belih“.

Ukoliko eliminiše Studentski centar, Zvezda će u polufinalu igrati protiv pobednika serije Mega – Cedevita Olimpija. Zvezda ima prednost domaćeg terena sve do finala, ako do njega dođe.

(RTS)