Jokić o putu ka finalu: Svaki dan mi je raj, nisam ni sanjao o ovome

Denver je pobedio 119:108 u trećem meču finala Zapada. Nosili su ga Nikola Jokić sa 24 i Džamal Mari sa 37 poena. Kanadski bek igra fenomenalnu seriju, što i Jokić potvrđuje.

„Onaj Mari iz ‘babla’. Zaista poseban. Samo mu dajte loptu, napravite blok ili se sklanjajte. On je zaista ubitačan kad ga krene šut. Nosio nas je kroz prvu četvrtinu i prethodnu utakmicu“, rekao je Jokić posle meča za „I-Es-Pi-En“.

Nikola je srednom treće deonice morao na klupu zbog četiri faula. Iskočili su ostali saigrači i odbrana u održavanju prednosti i rezultatkog egala.

„Verujem mojim saigračima. Koldvel-Pop je bio odličan, Brus Bran sa klupe, Majkl Porter Džunior,…Odbrana nam je bila vrhunska. Uopšte nisam sumnjao u saigrače nijedanog sekunda“, istakao je Jokić.

Upitan je i kako gleda na svoj put kroz NBA ligu, na korak do finala i sa dve MVP nagrade.

„O ovome nisam ni mogao da sanjam dolazak u NBA. Svaki dan mi je kao u raju, uživam u momentu“, naveo je Jokić.

Denver nikad nije osvojio NBA titulu i na pet pobeda su do prstena.

„Daleko smo od toga. Glavni fokus nam je sledeća utakmica. Ne bih još o tome da razmišljam, dugo je putovanje“, rekao je „Džoker“.

Pojasnio je i svoj čuveni citat da „davanje poena čini jednu osobu srećnom, a asistiranje dvojicu“.

„To je baza moje košarke. Kad su svi uključeni, onda svi pomažemo jedni drugima. Kolektivni trud. Uživam kad svi igraju dobro, jer je onda i bolja energija i fokus“, zaključio je Jokić uključenje za I-Es-Pi-En.

 

 

(RTS)