Denvere, imamo problem – Parizu, smeši ti se kompletna Srbija

Već se u seriji protiv Lejkersa primećivalo da Denver nije plej-of ekipa iz prošle sezone. Strmoglav pad forme Džamala Marija, sekvence igre bez rešenja u napadu kada Jokić nije na parketu, i loša odbrana kako na šutu za tri poena, tako ni na prodoru nisu ulivali poverenje pred nastavak doigravanja.

Predvođena Entonijem Edvardsom, verovatno najboljim skorerom u ligi, trećeplasirana ekipa Zapada iz regularnog dela, Minesota napravila je dva brejka u Denveru i pred selidbu serije u Mineapolis vode sa velikih 2:0.

Izjava Majka Melouna da će ekipa dati sve da odbrani titulu trebalo je da ulije sigurnost i optimizam kako u igrače tako i u navijače franšize. Čini se da „sve“ što Denver ima nije dovoljno ni za povratak serije u Kolorado.

Nagetsi su protiv Lejkersa gubili u svih pet odigranih utakmica, od kojih su u četiri meča imali 15, ili više poena zaostatka, ali su uspeli da se vrate u drugim poluvremenima.

Tim Darvina Hema imao je veliki broj poklonjenih šuteva za tri poena, ali je pre svega nezainteresovani D’Andželo Rasel više igrao za tim Majka Melouna, pa je svojim pokušajima bio bliži da polomi tablu nego da postigne koš.

Ništa bolji nije bio ni Entoni Dejvis koji je standardno igrao tri četvrtine, a onda bi u poslednjoj poklekao pod pritiskom i više bi štetio ekipi nego što bi joj doprinosio.

Nagetsi su uprkos tome što su u samo jednom meču imali preko 50 odsto pogođenih šuteva iz igre uspeli da izbace Lejkerse, koji su ubacili tek 41 trojku iz 149 pokušaja, što je tek malo više od katastrofalnih 27 odsto.

Protiv Minesote, ekipa Majka Melouna ponavalja sve loše što je pokazala u seriji protiv Los Anđelesa. Denver ponovo ostavlja veliki broj šuteva sa distance, a pritom ne mogu da se pohvale ni sa odbranom prodora koji često dolaze iz duplog pasa Edvardsa i Konlija (nešto slično rade Teodosić i Nedović u Crvenoj zvezdi).

Ni Denverov napad ne izgleda dobro. Pad forme Džamala Marija se nastavlja, dok Jokića uspešno čuva Naz Rid potpomognut Andersonom, što prostor za poene u Nagetsima ostavlja jedino Majklu Porteru Džunioru i Eronu Gordonu.

Nezadovoljstvo igrom svojih pulena, publika u „Bol Areni“ pokazala je skandiranjem „MVP“ koje je dobio Entoni Edvards u završnici drugog meča.

Nisu ipak svi zabrinuti. Da se Svetislav Pešić pita, Denver bi ispao i u prvoj rundi, jer bi Jokić imao vremena da se odmori, a potom priključi ekspediciji reprezentacije na Igrama u Parizu.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 24. jun, dok bi se potencijalna sedma utakmica finala igrala 23, pa bi nerealno bilo za očekivati da bi najbolji centar sveta mogao da pomogne nacionalnom timu. 

(RTS)