Bogdanović odličan, Atlanta smanjila prednost Bostona

Tim Bostona je odlično počeo meč gostovanju ali je Atlanta najviše zahvaljujući sjajnoj preciznosti Bogdana Bogdanovića uspela da na poluvreme ode sa prednošću koju je potom uspela da sačuva za konačnu pobedu.

Bogdanović je bio nepogrešiv u šutu iz igre i do pauze je bio najefikasniji košarkaš domaće ekipe sa 15 poena uz dva skoka, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu.

Od tri troje koje je pogodio dve su donele ključnu prednost njegovom timu u prvom poluvremenu što je praktično bio i prelomni deo meča.

U nastavku Džejson Tejtum i Markus Smart su pokušali da načine preokret, ali nisu uspeli. Tre Jang i Dežonte Mari, koji su od Bogdanovića u drugom poluvremenu preuzeli palicu, uvek su imali spremne odgovore za Bostonov tandem.

Jang je utakmicu završio kao najefikasniji pojedinac sa 32 poena, devet asistencija i šest skokova, dok je Mari ubacio 25 poena uz šest skokova i pet asistencija.

Na drugoj strani Tejtum je postigao 29 poena, uz 10 skokova i pet asistencija, a Smart je stao na 24 poena, osam asistencija i tri skoka.

Rezultati sinonih NBA utakmica: 

Atlanta – Boston 130:122, 1:2 u seriji

Njujork – Klivlend 99:79, 2:1 u seriji

Minesota – Denver 111:120, 0:3 u seriji

(RTS)