Zvezda na korak do titule ili Partizanov brejk pred mečeve u Areni

Prvi duel dao nam je neizvesnost i veliku borbu u skladu sa kvalitetom „večitih rivala“.

U meču obeleženom velikim brojem faulova, Crvena zvezda je uspela da načini preokret i bolje se snađe u egal završnici od Partizana. Jago dos Santos je opet bio čovek odluke u susretu sa Partizanom, završivši kao najbolji strelac svog sastava sa 18 poena. Kao po navici, Dejan Davidovac se opet pokazao da je uvek tu za crveno-bele u prelomnim momentima bitnih duela, naročito sa Partizanom. Luka Mitrović i Miloš Teodosić su doprineli veteranskim učinkom od po 14 poena, postignutih na rutinski način.

Domaćini imaju prostora za napredak posle lošeg timskog šuterskog izdanja (8/29 za tri) i manjeg broja skokova od rivala. Što se tiče napada, 18 asistencija na sedam izgubljenih lopti pokazatelj je da protok lopte nije falinka za zameranje.

Čekaju se napadačke „eksplozije“ Rokasa Gedraitisa i Nemanje Nedovića. Možda to bude baš na ovom meču u koji ulaze rasterećeniji posle slavlja na otvaranju finalne serije.

Nažalost, u rotaciji nema Nikole Topića zbog povrede koja će ga skloniti van terena do kraja sezone.

Što se tiče Partizana, nade polažu u bolje partije svih sem Džejmsa Nanelija, koji je sa 27 poena gotovo svojeručno održavao crno-bele u igri. Ostali Partizanovi nosioci Panter, Ledej, Kaminski, Avramović, pa i Kaboklo i Doužer mogu i moraju bolje. Razlika između Nanelija i prvog narednog na listi strelaca bila je od 13 poena. 

Veći broj raspoloženih mogu da obezbede kvalitetnijim posedima i protokom lopte, pošto su prvu utakmicu završili na po devet asistencija i devet prodatih lopti. Ukoliko se opet uđe u neizvesnu završnicu, odluke moraju da budu sigurnije. 

Zvezda u slučaju pobede se nalazi na korak do povratka na regionalni tron, a „brejk“ će Partizanu doneti ogroman rast samopouzdanja pred mečeve na svom terenu.

Tok utakmice možete da pratite iz časa u čas na našem portalu.

(RTS)